Baconos-sonkás tejszínes spagetti
Baconos-sonkás tejszínes spagetti
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag spagetti tészta
- 2 csipet Himalája só
- ½ ek extra szűz olívaolaj
- 10-15 dkg dobozos apróra vágott bacon
- 3 dkg cheddar sajt
- 3 dkg eidami sajt
- 250 ml tejszín
- 2 db zöldhagyma
- 1 nagy csipet ötbors - darált
- 1 csokor petrezselyem
- 30 dkg sonka
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Készítsük elő a hozzávalókat. Kockákra vágjuk fel a bacont, viszont lehet apróra vágva is kapni. Itt már megkönnyíthetjük a feladatunkat.
Vágjuk a zöldhagymát karikára, a petrezselymet apróra, és a sonkaszeleteket is apró kockára. Ha készen vagyunk, tegyük félre, és reszeljük le a sajtot. Pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket.
Egy fazékba vizet töltünk, 1 kk sót és 1 ek kókuszolajat tegyünk bele, és forrásig melegítjük.
Ezt követően, tegyük bele a spagettit. Akkor jó a tészta, amikor még „al dente”, ropogós, harapható, vagyis ne legyen túl főzve. – (Én 3-4 percig szoktam főzni, utána lekapcsolom a hőt, és fedő alatt még gőzöltetem, és időként megkóstolom.) Ha készen van a tészta, akkor szűrjük le, és öblítsük le egy kis hideg vízzel, és tegyünk bele egy ek kókuszolajat és jól keverjük el.
Amíg fő a tészta, készítsük el a szószt.
Egy serpenyőbe tegyük bele a bacont, pirítsuk pár percig, amíg egy picit ropogósabb lesz. Vegyünk ki a szalonnából egy kicsit és tegyük félre.
Reszeljünk a serpenyőben maradt baconhoz fokhagymát, tegyük rá a hagymát, a sonkát és borsozzuk. Nem kell sózni, mivel a szalonna és a sonka is sós. Keverjük össze és pirítsuk tovább, kb. 5 perc, és a végén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
Öntsük fel a tejszínnel, és tegyük hozzá a reszelt sajtot. Forraljuk össze. Ha a sajttól nagyon sűrű lenne, hígítsuk még tejszínnel. Ha elkészültünk, akkor a leszűrt tésztát öntsük, a sonkás-baconos szószunkhoz, keverjük össze, kb. egy percig lassú lángon kevergetve, forraljuk össze.
Azonnal tálaljuk, szórjuk meg a félretett ropogós bacon szalonnával, apróra vágott petrezselyemmel, zöldhagymával, és reszelt cheddar sajttal.
Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept