Sajttal töltött rizsgolyók
Megmaradt rizsből is készülhet. Melegen a legjobb valami mártogatóssal.
Sajttal töltött rizsgolyók
Hozzávalók 4 személyre
- 200 g főtt rizs
- 30 g főtt morzsolt kukorica(konzerv)
- 80 g tappista sajt
- 2 db tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
- só
- bors
- vegeta
- 2 db macisajt
- zsemlemorzsa a hempergetéshez
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A petrezselymet apróra vágjuk, a rizzsel, a felvert tojással, és a többi hozzávalóval masszává gyúrjuk, kivéve a macisajtot. Zsemlemorzsával sűríthetünk rajta, ha kell.
A macisajtot késsel kisebb darabokra vágjuk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, közepébe nyomjuk a macisajtot, zsemlemorzsába hempergetjük,
majd bő olajban kisütjük, közepesnél kicsit kisebb lángon, hogy átsüljön rendesen.
Konyhai papírtörlőre szedjük.
Melegen a legfinomabb, mikor a sajt folyik a közepén.
Tartármártás illik hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept