Kacsaleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Régi gyerekkori emlékeket juttatott az eszembe, a nagy zöld füves udvaron kacsák, libák, csirkék futkároztak, hétvégén egy kőasztalon az udvaron pucoltuk őket. Én már alsós koromban is letollaztam a kacsát, sőt feldaraboltam. Nagymamám azt mondta, kacsából fő a legfinomabb húsleves.

Kacsaleves

Hozzávalók 6 személyre

  • kacsahús (nekem most egy nyak, egy farhát, a mellének a csontja,zúza volt)
  • 1 fél közepes zeller
  • 1 szelet karalábé
  • 1 tenyérnyi kelkáposzta
  • 4-5 db közepes sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szemes bors
  • zöld petrezselyem
  • zellerlevél
  • 1 szál lestyánlevél
  • 5-6 szelet szárított vargánya
Recept idők

Elkészítés:

A kacsát megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk.
A kacsát hideg vízbe főni tesszük, egészben vagy feldarabolva. Amikor felforrt, lehabozzuk. Ízlés szerint megsózzuk, szemes borsot teszünk bele. Azért fontos, hogy hideg vízbe legyen, hogy ne legyen zavaros a leves.
Kis lángon, gyöngyözve hagyjuk tovább főni.
Amikor félig megfőtt a hús, beletesszük a megtisztított félbevágott zöldségeket, a hagymát csak egészben tesszük bele, paprikát, paradicsomot,szárított gombát, és tovább főzzük, amíg a hús is és a zöldségek is megpuhulnak. Ha megfőtt, lezárjuk a lángot, és hagyjuk a levest néhány percig állni, majd leszűrjük a levét.
Sós vízben tésztát főzünk, ma az eperlevél tésztára esett a választásom.
Tálaláskor megszórhatjuk petrezselyemzölddel, zöldségekkel és a hússal tálaljuk. Most kacsazúzát felszeleteltem és azt tettem a levesbe.
A húslevest mindig forrón kell tálalni!
Sóba főttet is készítettem (a főtt hús mellé - krumplit és paradicsomszószt).

Jó étvágyat kívánok hozza!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük