Diákcsemegés koszorú
A karácsonyi asztal igazi éke lehet ez a koszorú!
Diákcsemegés koszorú
Hozzávalók 8 személyre
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg liszt
- 30 dkg rumba áztatott diákcsemege vagy felaprított, szárított gyümölcsök és dió, mogyoró keveréke
- 2 db friss alma
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/2 tk őrölt szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja és leve
- kevés rum
- vanillin cukor
Elkészítés:
A diákcsemegét és a felkockázott almát rummal meglocsoljuk, megcukrozzuk s egy órát állni hagyjuk. A margarint, a cukrot, a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az előre beáztatott gyümölcsös, magvas keveréket. Kivajazott, kilisztezett kerek sütőformában 180 C fokon, mintegy 60 perc alatt koszorút sütünk. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept