Rakott karaj forítva
Egyszer váratlanul jelentkeztek be vendégek, hogy kb. 1 óra múlva megérkeznek. Füstölt sajttal töltött rántott húst szerettem volna készíteni, és ez lett belőle. Azóta is, amikor nincs időm, ezt a nagyon finom és bevált receptet készítem. Nagyon egyszerű az összeállítása, és mégis különleges.
Rakott karaj forítva
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg sertéskaraj
- 20 dkg szeletelt gépsonka
- 20 dkg szeletelt füstölt sajt
- kevés só
- bors
Elkészítés:
A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd elkezdjük a rétegezést. Egy szelet karaj, egy szelet füstölt sajt majd a sonka, ismét karaj és így tovább, addig rétegezzük amíg elfogy minden hozzávaló. Egy „hústornyot” kapunk, amelyet elfektetünk. Egy jénaiba vagy mélyebb tepsibe helyezzük, mindenképpen olyanba, aminek van teteje, vagy fóliával borítsuk be. Innen már semmi dolgunk nincs vele, nem kell ráönteni semmit, mert a füstölt sajtnak kitűnő és nagyon finom szaftja lesz. Befedjük, sütőbe tesszük és kb. 50 perc alatt megsül. Bármilyen köret illik hozzá, de legjobban a burgonyapüré és savanyúságnak a kovászos uborka. Nagyon egyszerű és finom, akár ünnepre is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept