Colbert szűz
Egyik kedvenc gasztroblogomról lestem a receptet, és tökéletesen bevált. Akár egy ünnepi főételként is megállja helyét. Az elkészítése sem igényel túl nagy tudást.
Colbert szűz
Hozzávalók 6 személyre
- 2 db (kb. 800g) sertésszűz
- 1 kg csiperke gomba
- 1 vöröshagyma
- 100 g vaj
- 3 db tojás
- 2 csokor zöldpetrezselyem
- 8 szelet pármai sonka
- 8 db kelkáposztalevél
Elkészítés:
A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, egy nagyobb serpenyőben, amit be tudunk tenni a sütőbe, 1 ek olajon körbepirítjuk, majd 180 °C-os sütőben 5 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A gombát megmossuk, finomra vágjuk, majd a vajban megdinsztelt, finomra vágott hagymára tesszük, sózzuk, borsozzuk és addig hevítjük, amíg a leve el nem forr, és pirulni kezd. Hozzáadjuk a felvert tojásokat és azonnal lehúzzuk a tűzről. Összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel.
A kelkáposztát leveleire szedjük, köményes, sós, fokhagymás vízben 2 percig megfőzzük. Ha kihűlt, a levél erezetét kivágjuk, és összeállítjuk a hústekercset: néhány szelet pármai sonkát kiterítünk, ráfektetjük a kelkáposztát, megkenjük a gombapéppel, végül pedig ráfektetjük a húst, és az egészet szorosan feltekerjük, a két végén megkötözzük. Áttesszük egy hőálló edénybe, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. A sütőből kivéve pár percig pihentetjük, végül felszeleteljük és párolt rizzsel kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept