Hópuszedli
Hópuszedli
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg vaj (hideg)
- 1 cs vaníliás cukor
A beleforgatáshoz
- pár kanál porcukor
- egy csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Elsőre túl száraznak tűnik, de szépen össze fog állni.)
Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.
Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt világos színűre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve várjunk pár percet, majd forgassuk bele az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorba.
Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk megint bele a vaníliás porcukorba.
Nagyon omlós aprósütemény, és a vaníliás porcukortól különösen finom. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, és finom omlós marad. 26 darab lett belőle.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept