Hópuszedli

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hópuszedli

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj (hideg)
  • 1 cs vaníliás cukor

A beleforgatáshoz

  • pár kanál porcukor
  • egy csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Elsőre túl száraznak tűnik, de szépen össze fog állni.)

Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.

Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt világos színűre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve várjunk pár percet, majd forgassuk bele az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorba.

Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk megint bele a vaníliás porcukorba.

Nagyon omlós aprósütemény, és a vaníliás porcukortól különösen finom. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, és finom omlós marad. 26 darab lett belőle.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük