Töltött krumplihajó

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Töltött krumplihajó

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 db közepes burgonya
  • egy negyed kelkáposzta (kb 25 dkg)
  • egy kis fej hagyma
  • egy evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 csipetnyi őrölt kömény
  • bors
  • két púpozott evőkanál mascarpone
  • két evőkanál tejföl
  • egy evőkanál parmezán
  • néhány szár zöldhagyma szára vagy metélőhagyma
  • 2 szelet bacon

Elkészítés:

A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük, vízzel jól megspricceljük, majd lefóliázzuk. Forró sütőbe (200 fok) toljuk és kb. 50 perc alatt majdnem készre sütjük.
Közben felaprózzuk a hagymát, a kelkáposztát. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat hevítünk, rátesszük a hagymát, két csipetnyi sót adunk hozzá, üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a káposztát, megszórjuk őrölt köménnyel, rádobjuk a vajat, 2-3 evőkanál forró vizet lefedve és együtt pároljuk, kb. 15 percig. Majd levesszük a lángról, átborítjuk egy tálba, hozzáadjuk a mascarponét, egy evőkanál tejfölt, a parmezán felét.
A megsült krumplit kettőbe vágjuk és egy kanállal kikaparjuk a sült krumplit, majd hozzáadjuk a masszához, ízesítjük sóval, borssal. A masszát jól elkeverjük a krumplival, és belekanalazzuk a kivájt, krumplihajókba. Megszórjuk parmezánnal, és néhány baconcsíkkal megfejeljük, majd minden krumplira teszünk egy teáskanál tejfölt és néhány karika zöld hagymaszárat. Sütőbe toljuk.
200 C fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.
Kiváló ünnepi köret, én kacsasült mellé kínáltam, mozzarellás paradicsomsalátával.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük