Töltött krumplihajó
Töltött krumplihajó
Hozzávalók 2 személyre
- 4 db közepes burgonya
- egy negyed kelkáposzta (kb 25 dkg)
- egy kis fej hagyma
- egy evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- 2 csipetnyi őrölt kömény
- só
- bors
- két púpozott evőkanál mascarpone
- két evőkanál tejföl
- egy evőkanál parmezán
- néhány szár zöldhagyma szára vagy metélőhagyma
- 2 szelet bacon
Elkészítés:
A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük, vízzel jól megspricceljük, majd lefóliázzuk. Forró sütőbe (200 fok) toljuk és kb. 50 perc alatt majdnem készre sütjük.
Közben felaprózzuk a hagymát, a kelkáposztát. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat hevítünk, rátesszük a hagymát, két csipetnyi sót adunk hozzá, üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a káposztát, megszórjuk őrölt köménnyel, rádobjuk a vajat, 2-3 evőkanál forró vizet lefedve és együtt pároljuk, kb. 15 percig. Majd levesszük a lángról, átborítjuk egy tálba, hozzáadjuk a mascarponét, egy evőkanál tejfölt, a parmezán felét.
A megsült krumplit kettőbe vágjuk és egy kanállal kikaparjuk a sült krumplit, majd hozzáadjuk a masszához, ízesítjük sóval, borssal. A masszát jól elkeverjük a krumplival, és belekanalazzuk a kivájt, krumplihajókba. Megszórjuk parmezánnal, és néhány baconcsíkkal megfejeljük, majd minden krumplira teszünk egy teáskanál tejfölt és néhány karika zöld hagymaszárat. Sütőbe toljuk.
200 C fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.
Kiváló ünnepi köret, én kacsasült mellé kínáltam, mozzarellás paradicsomsalátával.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept