Zöldséges sertéskaraj
Zöldséges sertéskaraj
Hozzávalók 2 személyre
- két szelet sertéskaraj ( 10-10 dkg)
- fél tasak mirelit finomfőzelék-keverék
- 2 db koktélparadicsom
- 2-3 karika kápia paprika
- egy evőkanál szeletelt póréhagyma
- apróra vágott petrezselyemzöld
- só
- bors
- 8-10 dkg reszelt mozzarella
- füstölt sajt
- parmezán
- egy evőkanál olívaolaj
- a tál kikenéséhez diónyi vaj
- egy csapott evőkanál tönkölyliszt
Elkészítés:
Behevítjük a sütőt 180 fokra.
A karajszeleteket megmossuk, leitatjuk róla a vizet, majd egy kicsit kiklopfoljuk, áttörüljük. Sózzuk, borsozzuk.
Egy teflon serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, rátesszük a lisztbe mártott karajszeletet, mindkét oldalát megpirítjuk.
Közben felvágjuk a póréhagymát, a paprikát, majd hozzáadjuk a húshoz, ráteszünk egy diónyi vajat, egy -két percig együtt hevítjük.
Néhány csepp olajjal kikenjük a tálat, majd rátesszük a mirelit zöldséget, ráborítjuk a serpenyőből a húst, elrendezzük a a zöldségeket körülötte, meghintjük petrezselyemzölddel.
Rátesszük a félbevágott koktélparadicsomot, és megszórjuk a reszelt sajtkeverékkel. Lefóliázva sütőbe tesszük kb. 10-12 percre, majd a fóliát levesszük és rápirítunk a sajtra.
Egy szelet rozskenyérrel ízletes vacsora :-)
Jó étvágyat kívánok!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept