Kolbászos, csicseriborsós leves
Ezt az ételt kifejezetten a füstös íze, és a csicseriborsó miatt kedvelem! Nagyon jólesik téli napokon egy jóízű, forró leves. Konzerv csicseriborsót használtam, mert sokkal gyorsabban elkészül, és nincs vele annyi macera.
Kolbászos, csicseriborsós leves
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg csicseriborsó konzerv
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 40 dkg vegyes gomba
- 1 szál újhagyma
- 3 db burgonya
- 1 kis csokor zöldfűszer vegyesen
- 1 ek petrezselyemzöld, vágott
- 1 szál füstölt szárazkolbász
- zsiradék
- tetszés szerint só
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk, és a zsiradékon megfonnyasztjuk.
A gombát megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A dinsztelt hagymára tesszük az összevágott zöldfűszerekkel, újhagymával, meg a felkockázott burgonyával. Felöntjük 1,5 liter zöldség-alaplével, vagy vízzel. Ha felforr, a csicseriborsót lecsepegtetve öntjük a leveshez. A levét soha ne használjuk fel. Ha tehetjük, még öblítsük is át egy szűrőn. Sózzunk utána, ha szükséges, de előtte kóstoljuk meg. Főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. A kolbászt felkarikázva keverjük a levesbe a végén, és csak pár percig forraljuk össze.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept