Sült csirkemell olasz sajtmártással
A metélt gyorsan kifő, a csirkemell pedig hamar kisül, így percek alatt tálalható és laktató étel.
Sült csirkemell olasz sajtmártással
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkemellfilé
- 1 ek olaj
- 40 dkg hosszúmetélt
- 4 koktélparadicsom
- 1 kis fej hagyma
- 3-4 levél és bóbita bazsalikom
- 1 dl húsleves alaplé
- 1/2 citrom leve és héja
- 12 dkg mascarpone (olasz sajtkrém)
- só
- cayenne-i bors
- frissen őrölt feketebors
Elkészítés:
A csirkemellfiléket sóval, borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajon többször megfordítva pár perc alatt megsütjük mindkét felét.
Közben a metélt tésztát forrásban lévő, sós vízben 8 perc alatt kifőzzük. A paradicsomokat félbe, a vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük. A paradicsomot és a hagymacikkeket a csirkehús mellé szórjuk. 1 percig sütjük. A krémsajthoz keverjük a húslét, a citrom levét, és a húsra öntve szépen elkeverjük. Sóval, cayenne-i borssal, és őrölt borssal fűszerezzük. A leszűrt tésztára halmozzuk, és bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept