Gesztenyekocka

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

... Ha szereted a gesztenyés finomságokat, akkor ezt a habos álom süteményt muszáj elkészítened ... nagyon fincsi! Az ünnepi asztalodról nem hiányozhat és biztos vagyok benne, hogy sok dicséretet teszel majd zsebre. :) Szemet gyönyörködtetően szép és igazán könnyű elkészíteni. A kakaós tésztára egy finom rumos ízű gesztenyekrémet simítunk rá, melyet pedig egy adag tejszínhabbal koronázunk meg. A családnak nagy kedvence lett! :)

Gesztenyekocka

Hozzávalók 8 személyre

  • _Tészta hozzávalói_
  • 6 ek. liszt
  • 6 db tojás
  • 6 ek. porcukor
  • 10 dkg margarin (olvasztott)
  • fél cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)

Gesztenyekrém hozzávalói

  • 2 cs. gesztenyemassza (2x250g)
  • 1 cs. vanília ízű főző pudingpor
  • 3 dl tej
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • rumaroma (ízlés szerint)

Tetejére

  • 5 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20x36 cm)
1. A 3 dl tejbe beletesszük a 10 dkg porcukrot, és a pudingporral sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.

2. A tojásokat szétválasztjuk - a fehérjétől a sárgáját. Sárgájába beletesszük a 6 ek. porcukrot és gépi habverővel habosra keverjük, majd az olvasztott (de nem meleg) margarinnal tovább habosítjuk még kb. 1-2 percig.

3. Lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport. A lisztes keverék felét beleszitáljuk a cukros tojássárgás masszába (még nem keverjük össze). A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd a hab felét is hozzáadjuk és most óvatosan összekeverjük. A másik felét ugyanígy hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük az egészet.

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük (tűpróba).

5. A szobahőmérsékletű margarint 20 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd a villával összetört gesztenyemasszát kisebb adagokban hozzákeverjük és végül a KIHŰLT pudingot is belekeverjük, majd rumaromával ízesítjük. Az egész gesztenyekrémet gépi habverővel jól összekeverjük.

6. A kisült, kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a gesztenyekrémet.

7. Habtejszínt kemény habbá felverjük és a gesztenyekrémre egyenletesen rákenjük.

8. Tálalás előtt a hűtőben legalább 2-3 órát pihentetjük, majd egyforma kockákra felvágjuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük