Falusi túrós sütemény
Ezt a receptet még nagymamámtól lestem el, csak ő még finomliszttel és cukorral készítette. Azóta egy kicsit modernizáltam, s már fejből "dobálom" bele az alapanyagokat, mert már ezerszer megsütöttem, és mindig sikerül.
Falusi túrós sütemény
Hozzávalók 6 személyre
A tésztához
- fél kg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 kispohár tejföl
- 1 egész tojás
- 25 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- ízlés szerint édesítő
- csipet só
A tészta kenéséhez
- 1 tojás
A töltelékhez
- fél kg túró
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál búzadara
- édesítő ízlés szerint
- citromhéj
- mazsola
Elkészítés:
Először a tölteléket kikeverem. A tésztát összeállítjuk, majd két lapba nyújtjuk. (A tepsi mérete 35x22 cm.) Az egyik lapot belehelyezem a tepsibe, rásimítom a kikavart túrót, majd beborítom a másik lappal. Megkenem tojással, megszurkálom, hogy sütésnél a levegő kijöjjön, majd durvára darabolt dióval megszórom. 180 fokos sütőbe tolom, kb. 20-25 perc alatt megsül.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept