Lilahagymás burgonyaágyon sült füstölt csülök
Lilahagymás burgonyaágyon sült füstölt csülök
Hozzávalók 6 személyre
- 1 közepes füstölt hátsó csülök
- 1 közepes fej fehér, édes káposzta
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 kávés kanál ételecet
- 2 kávés kanál őrölt kömény
- 2 közepes fej lilahagyma
- 1,5 kg burgonya
- olaj
- só
- víz
Elkészítés:
Kiolajozott cserépedénybe belehelyezzük a meghámozott, egész burgonyákat, majd enyhén megsózzuk a tetejét. Erre felkarikázott lilahagymát helyezünk, majd rápakoljuk a felszeletelt füstölt csülköt és kb 1 dl vizet. A cserépedényre rátesszük a tetejét és éppen langyos sütőbe helyezzük. Kb. 1 óra párolás-sütés után levesszük a cserépedény fedelét és kb. további egy óra alatt készre sütjük.
A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és teflonos edénybe helyezzük. Kevés olajt öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk. Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni, hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept