Koktélrákos spagetti
Koktélrákos spagetti
Hozzávalók 2 személyre
- egy tasak mirelit koktélrák
- 200 gramm spagetti
- 1 gerezd fokhagyma (aki szereti tehet többet)
- 4-5 karika chili paprika
- nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 ek. olívaolaj
- 1 dl zsírszegény tejszín
- ízlés szerint reszelt sajt
- só
Elkészítés:
Feltesszük a spagettit sós vízbe főni, de csak roppanósra főzzük.
Közben egy tepsiben az olívaolajat felhevítjük, belerakjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a rákot, sózzuk, megfuttatjuk az olajon, majd meghintjük apróra vágott friss petrezselyemmel. Nagyon sok kell bele, rádobjuk a chilikarikát, egy dl spagetti főzőlevet öntünk hozzá.
Leszűrjük a spagettit, nem kell leöblíteni, összekeverjük a rákkal. Én adtam hozzá 1 dl zsírszegény tejszínt is, mert egy kicsit száraznak tűnt a spagetti, kiforraljuk és forrón tálaljuk.
Tálaláskor meghintjük reszelt sajttal.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept