Sóágyon sült csirkemell

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sóágyon sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • két egész csirkemell ( 1300 gramm)
  • zöldfűszerek: ízles szerint lestyán, kakukkfű,
  • petrezselyemzöld, zsálya
  • házi ételízeső
  • egy teáskanálnyi frissen őrölt bors
  • egy teáskanál olívaolaj
  • két db alma
  • 60-70 dkg durva só a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, majd papírtörlőn leitatjuk róla a vizet. A sütőt bekapcsoljuk.
Bedörzsöljük a házi ételízesítővel és a frissen őrölt borssal, bekenjük az olívával.
Az almát felszeljük, a zöldfűszereket megmossuk.
Egy serpenyőbe tesszük a durva sót, majd rászórjuk a zöldfűszereket, az almaszeleteket (én az egyik mell bőre alá is dugtam almaszeletet), majd ráfektetjük a csirkét.
180 fokos sütőbe tesszük, alsó felső sütésre. Én egy fél óráig alufóliával leborítottam, majd levettem róla, további 30-35 percig sült, és megfordítottam
A másik oldalát is 30-40 percig sütjük. Ha nem elég piros, érdemes a légkeveréses fokozatra kapcsolni a sütőt, addig sütjük, ameddig szép színt kap. (Természetesen a sütési idő függ a csirke nagyságától).
Vigyázzunk amikor megfordítjuk, maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek.
Bármilyen salátával, krumplipürével, párolt zöldséggel nagyon finom, a bőre olyan vékony lesz, mint a cigarettapapír.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük