Rakott krumpli
Rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg vagy 10 db nagyszemű burgonya,
- 10 db tojás
- 2 szál száraz kolbász
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy doboz tejföl
- 15 dkg trappista sajt
- só
- olaj
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk sós vízben, és héjában megfőzzük. Ha kihűl, meghámozzuk. A tojásokat keményre főzzük, a kolbászt felkarikázzuk, a füstölt szalonnát felcsíkozzuk. A kihűlt burgonyát is felkarikázzuk. Majd olajat öntünk a tepsibe, és utána elkezdjük a rétegezést. A karikákra vágott burgonyát tesszük alulra, utána a csíkokra vágott szalonna, a felkarikázott kolbász és a tojás következik. Ezután tejfölt teszünk rá. (A tejfölbe kb. 1-2 evőkanál olajat rakunk, és simára keverjük.) Mikor végeztünk a rétegezéssel és a tejfölt is rátettük, a legvégén reszelünk rá trappista sajtot. Forró sütőben megsütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept