Fetás-fűszeres paradicsomleves
Fetás-fűszeres paradicsomleves
Hozzávalók 2 személyre
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 0,5 liter házi paradicsompüré
- 0,5 dl víz
- 25 dkg házi aprított paradicsomkonzerv
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 3 ág friss oregánó
- ízlés szerint só
- frissen őrölt bors
- lm feta jellegű sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágom, és az olívaolajon megpárolom, hozzáadom a reszelt fokhagymát, a konzerv paradicsomot, a paradicsompürét, a vizet, sózom, borsozom, majd az egészet összeforralom.
Ha a leves felforrt, összeturmixolom a bazsalikommal, az oregánóval, ha szükséges utána fűszerezem - én ezt a levest jó fűszeresen szeretem - és forrón vagy hidegen, kockára vágott fetasajttal kínálom.
Ha nagyon sűrűnek találjuk, vízzel hígítható, csak akkor forraljuk fel újra a turmixolás után.
Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept