Sütőtökkrémleves
Sütőtökkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagyobb sütőtök
- 3 dl főzőtejszín
- 1 l víz
- 2 húsleveskocka
- kis vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- kevés vaj
- kevés olívaolaj
Elkészítés:
A sütőtökön daraboljuk fel, majd 200 fokon süssük meg. Ha kell, szedjük ki a magját, majd villával törjük össze. Közben készítsünk a vízből és a leveskockából húsleves alaplét. Az apróra vágott vöröshagymát vajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a sütőtököt, a sót, a borsot, a szerecsendiót, a fokhagymát és kicsit süssük együtt. Majd a húslével öntsük fel a tökös alapot. Néhány perccel később keverjük hozzá a tejszínt. Végül pedig botmixerrel pépesítsük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept