Gombával töltött csirkemelltekercs
Sok minden volt a hűtőben: sajt, sonka, csirke, gomba, rukkola, de nem akartam a szokásos rántott húst készíteni, így jött az ötlet, hogy csinálok egy ízletes tölteléket a csirkéhez. Sok íz van benne, de nagyon finom lett.
Gombával töltött csirkemelltekercs
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csirkemellfilé
- 5 db gomba
- só
- bors
- majoránna
- 2 szál zöldhagyma
- 8 szelet sonka
- fél erős paprika
- egy marék rukkola
- 5 szelet bacon darabolva
- 300 g + 2 kanál tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
A feldarabolt zöldhagymát olajon megdinszteljük, kicsit sózzuk, majd belerakjuk a kis szeletekre darabolt paprikát, és 2 perc múlva a bacon szalonnát. 3 percig sütjük, majd belerakjuk a feldarabolt gombát. Pár perc után fűszerezzük borssal, majoránnával, és a végén kerül bele 2 kanál tejföl, majd pedig a rukkola.
A csirkecsíkokat és a hasonló méretűre szeletelt sonkát elővesszük. A gombás tölteléket kanállal a csirkére rakjuk, és feltekerjük úgy, hogy a csirke alatt lévő sonka kicsit túllógjon a húson. A tekercseket tepsibe sorakoztatjuk, majd a tejföllel leöntjük. Végül a tetejére kerül a reszelt sajt. Addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a sajt a tetején. Rizs vagy krumplis köret jól illik hozzá, én egy kis tökmártást is készítettem a krumpli mellé. Elronthatatlan.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept