Hatlapos krémes

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Végre hűvösebb lett az idő és így már én is szívesebben álltam neki a sütésnek ... amit már több napja beígértem, de olyan meleg volt, hogy nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt. Elég volt az ebédet megfőzni ...
Az a igazság, hogy egy kicsit macerás a tésztalapokat egyesével megsütni, de a végeredmény mindenért kárpótol ... mert az asztalon ott lesz egy klasszikus nagyon finom sütemény! :) Ne féljetek neki állni, megéri!

Hatlapos krémes

Hozzávalók 8 személyre

Tészta hozzávalói

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg margarin (kemény)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 cs. szalalkáli

Krém hozzávalói

  • 1 l tej
  • 35 dkg cukor
  • 6 púpozott ek. liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. kakaópor (cukrozatlan)

Tetejére

  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 30x33 cm)
1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot és hozzáöntjük a tejben elkevert szalalkálit. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.
2. Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát, hat cipót gyúrunk.
3. Egyenként tepsi nagyságúra kinyújtjuk a cipókat és a sütőpapírral bélelt tepsi hátulján egyesével megsütjük a tésztát. (Villával sütés előtt szurkáljuk meg jól, hogy ne nagyon hólyagosodjon fel a tészta sütés közben.) Kb. 190 fokon 7-9 perc alatt megsül. (Vigyázzunk, mert hamar megsül.)
4. Ha kisütöttük a tésztalapokat, akkor elkészítjük a krémet: Egy tálba beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport, majd a végén hozzáöntjük a 2 dl tejet. Jól összekeverjük.
5. A maradék tejet (8dl) feltesszük forrni. Mikor már langyos a tej, akkor beleöntjük a kakaós masszát és folytonos kevergetéssel sűrűre főzzük. A tűzhelyről félretesszük és még a forró krémbe belekeverjük a 5 dkg margarint.
6. A még meleg (de nem forró) krémmel megkenjük a lapokat. (Legfelsőt nem kell.)
7. Hagyjuk puhulni (nekem kb. 3-4 óra alatt megpuhult), majd a tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, mikor a margarin már megszáradt, akkor megszórjuk porcukorral.
8. Tálalás előtt téglalap alakúra felvágjuk. Hűtőben tároljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük