Kukoricalepény szilvával

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kukoricalepény szilvával

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg kukoricadara
  • 5 dkg búzadara
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1,25 dl olaj
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 75 dkg szilva
  • fahéj
  • porcukor a tetejére
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricadarát, a búzadarát, a sót és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásokat a kétféle cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a kukoricás keveréket. Egy kikent tepsibe öntjük a masszát, majd a kimagozott fél szilvákkal kirakjuk sűrűn a tetejét. Megszórjuk fahéjjal, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük