Szilvával rakott túró
Szilvával rakott túró
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg túró
- 3 db tojás
- 6 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
Gyümölcs előkészítéséhez
- 10 dkg cukor
- 40 dkg szilva
- 1 citrom leve
A formához
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kettévágjuk, a magokat kivesszük. A citrom héját lereszeljük egy tányérra, a levét kifacsarjuk. A cukrot serpenyőben karamellizáljuk (felolvasztjuk), amikor már folyik, ráöntjük kevergetve a citromlevet, majd a szilvákat. 4-5 perc alatt összefőzzük, ügyelve arra, hogy a szilva roppanós maradjon. A tűzről levéve szűrőben lecsepegtetjük, a levét félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, csipetnyi sót és az áttört túrót, majd simára keverjük. A keményítőt összekeverjük a sütőporral, majd a túróhoz adjuk. A tojásfehérjéből habot verünk, és óvatosan a túrós masszához keverjük. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt hőálló tálba tesszük a habos túró felét, ezen egyenletesen elosztjuk a szilvát, és befedjük a maradék túróval. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percen át sütjük.
A sütőből kivéve porcukrozva, a félretett szilva levével együtt tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept