Kakaós madeleine
Elkészítettem madeleine kakaós változatát is ... és ki merem mondani, hogy ebben az ízben is nagyon finom. Régebben citromos madeleinet (francia teasütemény) már sütöttem. Igazi vendégváró teasütemény. Könnyen elkészíthető, egyáltalán nem bonyolult. Nálunk nagyon kapós volt. Alig készült el és még javában fényképeztem a sütiket, mikor Ádám fiam megjelent egy pohár tejjel a kezében, hogy jött sütikézni ... ;)
Kakaós madeleine
Hozzávalók 6 személyre
Tészta hozzávalói
- 20 dkg liszt
- 3 db tojás
- 6 ek. cukor
- 15 dkg margarin (olvasztott)
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 4 ek. víz
Csokimáz hozzávalói
- 90 g étcsoki tortabevonó
- 1 ek. étolaj
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit a víz kivételével egy tálba öntjük és fakanállal jól összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk a vizet, és megint összekeverjük az egészet.
2. Kis kanál segítségével megtöltjük a sütőformát a tészta masszával.
3. Előmelegített sütőben, 190 fokon, 20 percig sütjük.
4. Míg hűl a sütemény, addig elkészítjük a csokimázat: Vízgőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, majd hozzáadjuk az étolajat és jól összekeverjük.
5. A megsült és kihűlt teasütemények vastagabb részét belemártogatjuk a csokimázban és sütőpapírra helyezzük, míg meg nem dermed rajta a csoki.
6. Lezárható tetejű dobozban tároljuk. Napokig friss marad benne.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept