Triplasajtos francia hagymatorta
Kint voltam ismerősöknél Párizsban, mikor megláttam ezt a sós tortacsodát, akkor vették ki frissen a sütőből. Egyből elnyerte a tetszésemet. Utánajártam, hogy mi a neve ennek az ételnek, és megtudtam hogy 1000-féleképpen lehet előkészíteni. Mindenféle zöldséget, húsféléket és sajtféléket lehet használni hozzá.
Triplasajtos francia hagymatorta
Hozzávalók 8 személyre
Tésztához
- 25 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- egy csipetnyi só
- 6 - 8 evőkanál hideg víz
Töltelékhez
- 2 tojás
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 db(szál)póréhagyma
- 3 dl zsíros főzőtejszín
- 30 dkg füstölt sonka
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg ementali sajt
- 10 dkg füstölt sajt (bármilyen sajt lehet)
- ízlés szerint bors
- só
- szerecsendió
Elkészítés:
Tészta készítése: A lisztet átszitáljuk a sóval, majd belemorzsoljuk a vajat is. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. (Kb. 6 - 8 evőkanál). Összegyúrjuk majd cipóvá alakítjuk és legalább egy fél órán át a hűtőbe tesszük.
Töltelék elkészítése: A sonkát (szalonnát is lehet használni) és a kétféle hagymát apró kockákra vágjuk, és olajon megdinszteljük (1 evőkanál). A tojásokat a tejszínnel, a sóval és a borssal, a szerecsendióval habosra keverjük. A tésztát kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott lepényformát/tortaformát, majd villával megszurkáljuk. 180 fokos előmelegített sütőben a tésztát 15 percig elősütjük. Ezután a tésztára szórjuk a sonkás hagymakeveréket és a tetejére öntjük a felvert tejszínes tojást, majd a végén megszórjuk a sajtokkal és még körülbelül 40 percig sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept