Málnazselés-tejfölhabos torta

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Málnazselés-tejfölhabos torta

Hozzávalók 6 személyre

Tészta hozzávalói 26 cm-es tortaformához

  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 db tojás (közepes)
  • 3 dkg vaj

Málnazselé hozzávalói

  • 50 dkg málna
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 0,5 dl édes fehérbor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 20 gramm porzselatin

Tejfölös hab hozzávalói

  • 30 dkg tejföl (20%-os)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl habtejszín + habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jó habosra.
A vajat olvasszuk fel, hűtsük vissza, és állandó keverés mellett csorgassuk a cukros habhoz. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük alaposan össze. Egy 26 cm-es tortaformát zsírozzunk, és lisztezzünk ki, majd öntsük bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki.

A málnát a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a borral, ízlés szerint fahéjjal, és a citromhéjjal főzzük kb. 10 percig, majd passzírozzuk át, hogy magok ne kerüljenek a zselébe.
Az átpasszírozott málnát melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, szép lassan szórjuk bele a zselatint. Ezután addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, majd hűtsük langyosra.
A teljesen kihűlt tésztát tegyük bele egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába, majd öntsük rá az éppen csak langyos málnát.
Ezután tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy a málnazselé teljesen megdermedjen.

A tejfölt tegyük egy szűrőbe, és hagyjuk 1-2 órán át, hogy a felesleges savó kicsepegjen.
Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd kanállal keverjük össze.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a tejfölhöz.
A megdermedt tortára, kanalazzuk rá a tejfölös habot. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen.

1
2

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük