Túrós, lekváros pite
A gyerekeim imádják, de ha vendégeket várunk, akkor is ezt készítjük el.
Túrós, lekváros pite
Hozzávalók 6 személyre
A süti aljához
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 citromból nyert reszelt citromhéj
A töltelékhez
- 60 dkg tehéntúró
- 10 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola (ízlés szerint)
A süti tetejéhez: piskótatészta + baracklekvár
- 25 dkg sárgabaracklekvár
- 2 db tojás
- 2 csapott ek porcukor
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A süti aljához a közepes keménységű vajat a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját, majd összegyúrjuk. A kész tésztát cipó alakúra alakítjuk, és pár órát a hűtőben pihentetjük. A gyors tészta összeállítása nagyon fontos, mert a vajnak nem szabad megolvadnia.
A töltelékhez a túrót összekeverjük a tojásokkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mazsolával. A hűtőből kivett tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és egy közepes nagyságú tepsibe tesszük. Ráöntjük a tölteléket, és 20-25 percig sütjük.
A sütemény tetejéhez 2 tojásból piskótatésztát készítünk, majd nyomózsákba rakva rácsokat nyomunk a kisült tészta tetejére. Előmelegített sütőben ezt is 20-25 percig sütjük.
A kihűlt tésztára nyomózsákból házi baracklekvárt teszünk a rácsok közé. Vaníliás cukorral díszítjük a rácsok tetejét.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept