Parmezános cukkinirudak
Sok cukkinim volt, igyekeztem új receptet alkotni, amit a családom is szívesen elfogyaszt.
Nagyon jó köretként, de önálló ételként pld. egy joghurtos mártogatóssal is finom.
Esti nassolnivalónak is kitűnő. Aki nem szereti a parmezánt, használhat más sajtot.
Parmezános cukkinirudak
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db cukkini
- 1 tojásfehérje
- 2-3 ek reszelt parmezán
- 1 ek zabpehely
- zsemlemorzsa
- vaj a tepsi kikenéséhez
- só
- ízlés szerint kakukkfű
- egy tk. pirospaprika
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, majd keresztben elfelezzük, és ujjnyi hasábokra vágjuk. Picit sózzuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával.
A tojásfehérjét felhabosítjuk, csipetnyi sót teszünk bele (Vigyázat, a cukkinin is van só!)
Egy konyhai papírtörlőre tesszük a parmezánt, belekavarjuk a zabpelyhet és a paprikát. A cukkiniket beleforgatjuk a tojásfehérjébe, majd belegörgetjük a parmezános zabpehelybe.
A sütőpapírra rakjuk, vigyázunk, hogy ne érjenek egymáshoz, és 180 fokos sütőbe tesszük, készre sütjük. Kb 20-25 perc a sütési idő.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept