Kínai csípős csirkecsíkok
Kínai csípős csirkecsíkok
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 szál újhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 tv paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db chili paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 dl szójaszósz
- 1 ek keményítő
- 3-4 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- olaj
Elkészítés:
A chili paprikát, a fokhagymát apróra, a csirkemellet, újhagymát, vörös és lilahagymát, tv paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.
A csirkemellcsíkokat egy kevés olajjal és két evőkanál szójaszósszal bepácoljuk, egy órára a hűtőbe tesszük, majd wokban vagy serpenyőben kevés olajon 4-5 perc alatt megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, kiszedjük a serpenyőből és félretesszük. A serpenyőben lepirítjuk a sárgarépát, paprikákat majd a hagymákat, visszatesszük a csirkemellcsíkokat. Rádobjuk a fokhagymát, chilit, ráöntjük a maradék szóját és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept