Csokis "fornetti" kiflik
Csokis "fornetti" kiflik
Hozzávalók 4 személyre
- 600 g finomliszt
- 1 tk. só
- 70 g cukor
- 1 nagy tojás
- kb. 3 dl langyos tej
- 7 dkg olvasztott vaj
- 3,5 dkg élesztő
- vaj
- kakaópor
Elkészítés:
Az összes hozzávalót a gép üstjébe mértem, és 15 perc alatt a szokásosnál kissé lágyabb tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam tizenöt percig kelni.
A kissé megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam, és négy egyforma darabba vágtam. Az egyik tésztát vékony, kör alakú lappá nyújtottam és megkentem az olvasztott vajjal, megszórtam a kakaóval és beborítottam egy másik vékonyra nyújtott tésztalappal.
Egy pizzavágóval tizenhat cikkre vágtam. Az így kapott háromszögeket feltekertem és sütőpapíros tepsire fektettem.
A kimaradt két lapból is elkészítettem ugyanezt.
A kifliket egy felvert tojással lekentem.
Az első tepsit hideg sütőben kezdtem sütni, a hőfokot 200 fokra állítva, a másikat addig a sütő tetejére tettem.
Az elsőnek 25-28 perc, a másodiknak kb. 15 perc kellett.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept