Pudingos, leveles párna őszibarackkal
Pudingos, leveles párna őszibarackkal
Hozzávalók 4 személyre
- 1 cs leveles tészta
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4-5 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db tojás (nagy)
- 5 dl tej
Karamellizált őszibarack hozzávalói
- 4 db őszibarack
- 2-3 ek barnacukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet őrölt fahéj
Elkészítés:
Az előnyújtott leveles tésztát, vágjuk fel hat egyforma darabra. Ezután a szélektől kb. egy centiméterre, a kés hegyével vágjuk be félig a tésztát, majd a közepét villával bökdössük meg. (Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át egészen a tésztát!!!!)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután vegyük ki a sütőből, majd hűtsük ki teljesen, mielőtt megtöltenénk a pudingos krémmel.
A porcukrot keverjük simára a tojássárgájával, majd keverjünk hozzá egy kevés tejet, végül pedig a pudingport is.
A maradék tejet melegítsük forráspontig a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután - ugyancsak állandóan kevergetve - addig főzzük, hogy besűrűsödjön.
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a még forró pudinghoz. Ezután hűtsük ki teljesen. (Közben egyszer-kétszer keverjük át.)
A barackok héját húzzuk le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a barnacukrot, és a vaníliás cukrot. Ezután néha, óvatosan megkeverve addig karamellizáljuk, míg a barack megpuhul, és a cukros szirup kissé besűrűsödik. (Ha a barack túl sok levet engedne, akkor félpuhán szedjük ki a szirupból, majd úgy sűrítsük be.) Végül hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt pudingos krémet, és a karamellizált őszibarackot kanalazzuk a leveles tésztára, majd úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept