Pudingos, leveles párna őszibarackkal

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pudingos, leveles párna őszibarackkal

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 cs leveles tészta
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4-5 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • 5 dl tej

Karamellizált őszibarack hozzávalói

  • 4 db őszibarack
  • 2-3 ek barnacukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát, vágjuk fel hat egyforma darabra. Ezután a szélektől kb. egy centiméterre, a kés hegyével vágjuk be félig a tésztát, majd a közepét villával bökdössük meg. (Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át egészen a tésztát!!!!)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután vegyük ki a sütőből, majd hűtsük ki teljesen, mielőtt megtöltenénk a pudingos krémmel.

A porcukrot keverjük simára a tojássárgájával, majd keverjünk hozzá egy kevés tejet, végül pedig a pudingport is.

A maradék tejet melegítsük forráspontig a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután - ugyancsak állandóan kevergetve - addig főzzük, hogy besűrűsödjön.

A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a még forró pudinghoz. Ezután hűtsük ki teljesen. (Közben egyszer-kétszer keverjük át.)

A barackok héját húzzuk le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a barnacukrot, és a vaníliás cukrot. Ezután néha, óvatosan megkeverve addig karamellizáljuk, míg a barack megpuhul, és a cukros szirup kissé besűrűsödik. (Ha a barack túl sok levet engedne, akkor félpuhán szedjük ki a szirupból, majd úgy sűrítsük be.) Végül hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt a teljesen kihűlt pudingos krémet, és a karamellizált őszibarackot kanalazzuk a leveles tésztára, majd úgy kínáljuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük