Fokhagymás cukkinikrémleves
Nagyon szeretem a cukkinit, sokféle receptet kipróbáltam már vele. Nemrég elkészítettem ezt a levest saját ízlés szerint... és mindenkinek nagyon ízlett :)
Fokhagymás cukkinikrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db kisebb cukkini
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 2 dl tej vagy 2 dl tejszín
- 2 ek tejföl
- 1 ek liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- pirospaprika
- bors
- majoránna
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, belső magvas részét kivágjuk, megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát kockára vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk egy közepes nagyságú edényben. A kockára vágott cukkinit rádobjuk, és pár percig pirítjuk. Közben rátesszük a fűszereket ízlés szerint: só, pirospaprika, bors, majoránna és kevés őrölt szerecsendió. Majd az edényt 3/4-ig felöntjük vízzel. Kb. 20 percig hagyjuk puhára főni a cukkinit, majd felöntjük a 2 dl tejjel és 2 dl tejszínnel (de elegendő, ha csak az egyiket használjuk). Belenyomjuk a fokhagymát és felfőzzük. Kóstolással ellenőrizzük elég fűszer került-e bele. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel (a leves levéből adunk hozzá egy keveset, és könnyebben el tudjuk keverni). Majd kevergetés mellett a levesbe töltjük és hagyjuk felfőni. Ha levettük a tűzről, botmixerrel pépesítjük. Tálalhatjuk melegen és hidegen is, levesgyönggyel, pirított kenyérkockával, akár friss petrezselyemmel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept