Fincsi görögdinnye
Rátaláltam mamám süteményes könyvében, és már kinézetre megtetszett.
Másnap együtt elkészítettük, és nagyon finomra sikeredett.
Nagyon ízlett az egész családnak.
Fincsi görögdinnye
Hozzávalók 4 személyre
A piros tésztához
- 20 dkg darált keksz
- 12 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 piros ételszínezék
- 1/4 rumaroma
- víz
A zöld tésztához
- 30 dkg darált keksz
- 12,5 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 zöld ételszínezék
- 1/4 rumaroma
- víz
A magokhoz
- ét tortadara
Elkészítés:
Mindkét tésztát összegyúrjuk. 5-5 egyenlő részre osztjuk.
A pirosakat gombóccá formáljuk, a zöldet a tenyerünkben ellapogatjuk. A közepébe helyezünk egy piros gombócot, és a zöldet köré borítjuk. Eligazítjuk a kezünkkel, hogy mindenhol beborítsa a zöld tészta. Egy tálra helyezzük őket, és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. A hűtőből kivéve a gombócokat 8 cikkre vágjuk, a cikkek piros részébe fekete tortadarát nyomkodunk, ez lesz a dinnyemag.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept