Fűszeres sertésszelet borban párolva
Fűszeres sertésszelet borban párolva
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg sertéscomb
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 tk durvára darált bors
- 1 tk grill-fűszerkeverék
- 4 evőkanál mustár
- 2 db chili paprika
- 2 dl félédes vörösbor
- só
- étolaj
Elkészítés:
A fokhagymát és a chilit apróra vágjuk. A sertéscombot felszeleteljük, kiklopfoljuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, grill fűszerrel, 1 db apróra vágott chilivel, és 3-4 gerezd fokhagymával, mindkét oldalát megkenjük mustárral. Kevés olajat öntünk rá és a hűtőbe tesszük egy napra.
A húst serpenyőben kevés olajon átsütjük. A visszamaradt olajban lepirítunk 1 db apróra vágott chilit, 3 gerezd apróra vágott fokhagymát és két evőkanál mustárt. Visszatesszük a húst, bort öntünk rá és puhára pároljuk.
Snidlinges rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept