Emeletes Pavlova-torta gyümölcsökkel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Emeletes Pavlova-torta gyümölcsökkel

Hozzávalók 4 személyre

24 cm-es Pavlovához

  • 3 db tojásfehérje (nagy)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1/2 tk ecet (10%-os)
  • csipet só
  • _20 és 10 cm-es Pavlovához_
  • 5 db tojásfehérje (nagy)
  • 30 dkg porcukor
  • 1 ek kukoricakeményítő (púpozott)
  • 1/2 tk ecet (10%-os)
  • csipet só

Mascarponekrémhez

  • 35 dkg mascarpone (ízlés szerint lehet több is)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 2 dl habtejszín
  • gyümölcs ízlés szerint: eper, cseresznye, szeder
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot. Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a kukoricakeményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
Egy sütőpapírra kanalazzuk rá a kemény habot, formázzunk egy kb. 24cm-es kört.
Helyezzük be 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni.
Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A másik két Pavlova előkészítésével, és sütésével is így járjunk el!
Annyi különbséggel, hogy a sütőpapírra rajzoljunk egy 20 cm-es, és egy 10 cm-es kört, majd elosztva kanalazzuk rá a habot.

A mascarponét keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citromlével.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.

A 24 cm-es lapot helyezzük egy tálcára, kanalazzunk rá a mascarponekrémből, rakjuk ki a gyümölcsökkel.
Ezután helyezzük rá a 20 cm-es lapot, kanalazzunk rá a krémből, és rakjuk ki a gyümölcsökkel.
Helyezzük rá a 10 cm-es lapot, tegyük rá a maradék krémet, pakoljuk rá a maradék gyümölcsöt.

Tálalás előtt, éles késsel szeleteljük fel.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük