Címoldal   /   Főzzünk! Receptfeltöltő   /  

Dalmát krémes - Főzzünk! Receptfeltöltő, KGIZI receptje

  1. REGISZTRÁLJ, vagy LÉPJ BE!
  2. Töltsd fel a receptedet!
  3. Nyerj értékes ajándékokat!

Kedves Feltöltő!

Bátran jelentkezhetsz bármilyen előétel, leves, főétel, vagy ínycsiklandó süti receptjével, a lényeg, hogy szívből készítsd a finomságot. Sütés-főzésre fel!

Feltöltöm most a RECEPTEM »

Dalmát krémes
  • Kategória:Édes és sós sütik
  • Hány főre:4
  • Nehézségi fok:közepes
  • Hányan készítették el:0
  • Elkészítési idő:50 - 60 perc
  • Szavazatok száma:1 db

Hozzávalók:

A tésztához

  • 4 db tojásfehérje (nagy)
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 6 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 nagy marék apróra vágott dió
  • 1 marék mazsola
  • Krém hozzávalói
  • 2,5 dkg vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A tojásfehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk hozzá a keményre vert habhoz, majd adjuk hozzá a darált diót, és óvatosan keverjük össze.
Egy kb. 30x35 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen kenjük el benne a masszát, majd szórjuk meg az apróra vágott dióval, mazsolával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt szép világos színűre.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd vágjuk el két egyforma darabra a tésztát.

A pudingport keverjük simára a tejjel, és a cukorral, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki teljesen. (így szép sima marad a puding, nem lesznek benne kisebb csomócskák)

A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd két evőkanálnyit adjunk a kihűlt pudinghoz. Ezután kézi habverővel keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá a maradék felvert tejszínt, majd óvatosan keverjük össze.

Helyezzük az egyik tésztalapot egy tálcára, majd egyenletesen kenjük rá a vaníliakrémet. Ezután helyezzük rá a másik lapot, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Eddigi szavazatok száma: 1
Jelentem
Én is elkészítettem

Ahhoz, hogy szavazhass, előbb regisztrálnod kell, vagy, ha már megtetted, be kell lépned!

Még nincs hozzászólás

Mások ezeket próbálták kimég több »

7 szavazat

Kókusztekercs

feltöltve: 2012.11.26.

beküldte: khati, Sopron-Balf

  • 60 - 70 perc
  • Nehézségi fok:könnyűközepesnehéz
  • 2 olvasó készítette el
48 szavazat

Mézes krémes

feltöltve: 2012.11.07.

beküldte: Amalka, Budapest

  • 40 - 50 perc
  • Nehézségi fok:könnyűközepesnehéz
  • 2 olvasó készítette el
33 szavazat

Húsvéti kuglóf

feltöltve: 2016.03.26.

beküldte: Guenther, Pecs

  • 30 - 40 perc
  • Nehézségi fok:könnyűközepesnehéz
  • 33 olvasó készítette el
Változások és jogszabályok

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.