Nyári zöldsalátás varázs
A receptet nemrég fedeztem fel, mikor diétát kezdtem. Nem gondoltam, hogy szeretem a zöldséget, és azt meg mindig is tudtam, hogy utálom a spenótot, de ez a saláta valami mennyei. Mióta egyszer elkészítettem, mindenkinek ezt emlegetem.
Nyári zöldsalátás varázs
Hozzávalók 6 személyre
- 5 dkg zsírszegény tehéntúró
- 10 dkg kígyóuborka
- 2 maréknyi kész salátakeverék
- 10 dkg zöldpaprika
- 2 dkg spenótlevél
- 1 pohár natúr joghurt
- citromlé
- mustár
- édesítő
- só
- bors
- fokhagyma
Elkészítés:
Az öntettel kezdjük, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek: a joghurtot összekeverjük ízlés szerint citromlével, édesítővel, mustárral, sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Előre is elkészíthetjük, nem baj, ha többet áll a hűtőben, így legalább lehűl.
Ezután a kígyóuborkát és paprikát kedvünk szerint felaprítjuk, a salátát és spenót leveleit hozzákeverjük, a túrót villával összetörjük, rászórjuk a salátára, majd a hűtőből elővett joghurtöntettel meglocsoljuk. Jól összekeverjük, és már kész is. Kinézete nem túl színes, de az íze isteni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept