Bácskai rizses hús

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bácskai rizses hús

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sertés- vagy pulykacomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4 db zöldpaprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 4 db paradicsom
  • 4 ek étolaj vagy 2 ek zsír
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • só ízlés szerint
  • 30 dkg rizs
Recept idők

Elkészítés:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat, és paradicsomot.
Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel és pár percig, együtt pároljuk.
Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.
Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve, félpuhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Beletesszük a rizst, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, hogy éppen ellepje és készre pároljuk. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze! Lefedve hagyjuk 15-20 percet pihenni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük