Barackkrémleves
Édesanyám receptje alapján, páromnak készítettem.
Barackkrémleves
Hozzávalók 2 személyre
- Barack
- Málna
- Csipetnyi só
- Szegfűszeg
- Víz
- Citom héja
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 5 evőkanál cukor
Elkészítés:
Megmossuk, apróra szeleteljük a barackot. Felteszünk 1 liter vizet forrni, majd tetszőleges mennyiségű gyümölcsöt szórunk bele, attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk a levesünket, hozzáadjuk a sót és a szegfűszeget, majd citromhéjat reszelünk bele. Hagyjuk forrni, ez idő alatt jól elkeverjük a tejszínt, a lisztet és a cukrot. A forró léből 2 merőkanállal teszünk a tejszínhez hőkiegyenlítés miatt, ezután a leveshez öntjük. Folyamatos kevergetéssel készre főzzük. Hidegen tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept