Vaníliás-epres palacsinta
A vanília pudingot nagyon szeretjük eperrel, ezért gondoltuk, a palacsintában is finom lesz, így is lett.
Vaníliás-epres palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
A palacsinta tésztához:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- egy csipet szódabikarbóna
- csipet só
- 2 evőkanál olaj
A töltelékhez:
- 1 csomag vaníliapuding por
- 2 evőkanál cukor
- 0,5 liter tej
- 25 dkg eper
- tejszínhab
Elkészítés:
A lisztet elkeverem egy csipet sóval és egy csipet szódabikarbónával. A két tojást elkeverem 3 dl tejjel, majd ezt elkezdem a lisztbe belekeverni. Ahogy erősödik a tészta, úgy adom hozzá az ásványvizet, majd belekeverem a két evőkanál olajat is. Csomómentesre keverem és fél órára állni hagyom.
A fél óra alatt a vaníliapudingot elkészítem a cukorral és a tejjel. Az epreket pedig megmosom, egy-két darabot nagyobb szeletekre szelek és félreteszem a tálaláshoz. A nagyobbik felét apróra vágom és hozzáadom a pudinghoz.
Fél óra elteltével, felhevített serpenyőben kevés olajon, közepes hőmérsékleten elkezdem kisütni a palacsintát.
A kisült palacsintát pudinggal töltöm és tejszínhabbal és a félretett eperrel díszítem.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept