Snickers szelet
Snickers szelet
Hozzávalók 4 személyre
Tészta hozzávalói 18 x 27 cm-es tepsihez
- 10 dkg liszt
- 4 dkg porcukor
- 3 dkg vaj
- 1 darab tojás (kicsi)
- késhegynyi szalakálé
Karamellás-mogyorós krém hozzávalói
- 7 dkg kristálycukor
- 4 dkg vaj
- 2 tubus sűrített tej (2 x 170 g-os)
- 18 dkg sózott mogyoró
Csokoládés réteghez:
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (v. tortabevonó)
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a késhegynyi szalakáléval, majd adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd a papírral együtt, tegyük bele a tepsibe a tésztát.
160 fokon előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-12 perc alatt világos színűre a tésztát. Ezután vegyük ki a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A kristálycukrot, a vajat, és a sűrített tejet tegyük bele egy edénybe, és állandó keverés mellett, (1,5-2-es fokozaton) 15 perc alatt karamellizáljuk világos színűre, majd vegyük le a tűzről (ezalatt az idő alatt, szépen besűrűsödik).
Ezután a forró karamellhez adjuk hozzá a sózott mogyorót, és keverjük alaposan össze.
A tepsiben lévő, kihűtött tészta tetejére öntsük rá a karamellás-mogyorót, majd egy spatulával simítsuk el egyenletesen. Ezután hűtsük ki teljesen, hogy a karamell megdermedjen. Mire kihűl a karamell, keményebb állagú lesz.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, és vízgőz fölött olvasszuk fel. Ha már kellő képpen felolvadt, öntsük rá a karamellás rétegre, és egy spatula segítségével egyenletesen simítsuk el. Végül tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt.
Nyári recept
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept