Zsályás csirkemell színes salátával
Nyári recept
A nyár színes saláták nélkül elképzelhetetlen. Számos változatban szoktam készíteni. Ez a recept különösen jó fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek, de természetesen mindenkinek.
Zsályás csirkemell színes salátával
Hozzávalók 2 személyre
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 darab csirkemell filé
- 4 darab zsályalevél
- 2 csipetnyi kurkuma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0,5 dl száraz fehér bor
Színes saláta hozzávalók:
- 1 darab zöld uborka
- 1 darab kápia paprika
- 2-3 szál zöld kapor
- 5-6 szál metélőhagyma
- balzsamkrém ízlés szerint
- 1 teáskanál olívaolaj vagy citromos repceolaj (mindkettővel készítettem már)
- csipet só
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, a vizet lecsepegtetjük róla, majd egy kicsit megklopfoljuk. Fűszerezzük sóval borssal, kurkumával.
Egy serpenyőbe tesszük az olajat, amikor felforrósodott rátesszük a csirkemellet, a mell mellé bedobunk 2-3 zsályalevelet. Amikor egyik oldala megsült, átfordítjuk és 1-2 percig sütjük a másik oldalát is. Végül ráöntjük a bort, lefedjük a serpenyőt és 2-3 percig gőzöljük. Ez idő alatt elpárolog a bor. Forrón salátával tálaljuk.
A saláta elkészítése körülbelül 10 percet vesz igénybe.
Az uborkát megmossuk és héjastól apró darabokra vágjuk a paprikával együtt és megsózzuk.
Néhány perc múlva a felesleges levet kinyomjuk belőle. Rátesszük a zöldfűszereket, az olívaolajat, a végén a balzsamrémet. A hús mellé rakjuk.
Jó étvágyat!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept