Cukkinikrémleves
Cukkinikrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g cukkini
- 200 g burgonya
- 100 g vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olívaolaj
- 5 dl húsleves alaplé
- 1,5 dl főzőtejszín
- 2 szál friss kakukkfű
- 1 csokor friss petrezselyem
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- só
- bors
- _A betéthez_:
- 150 g cukkini
- 2 ek olívaolaj
- 6 levél friss bazsalikom
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Megmossuk a cukkinit és felkockázzuk, ezután hozzáadjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és azt is hozzáadjuk. Jól összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzva adjuk a zöldségekhez, ha azok már kicsit megpuhultak.
A húsalaplével felöntjük. Közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Turmixolás előtt adjuk hozzá a petrezselymet, a parmezánt. A főzőtejszínnel összekeverjük, ha szükséges fűszerezzük.
A levesbetét elkészítése:
A félretett cukkinit 1x1 cm-es kockákra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a végén az aprított bazsalikomot hozzákeverjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept