Cukkinikrémleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Cukkinikrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g cukkini
  • 200 g burgonya
  • 100 g vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 5 dl húsleves alaplé
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • bors
  • _A betéthez_:
  • 150 g cukkini
  • 2 ek olívaolaj
  • 6 levél friss bazsalikom
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Megmossuk a cukkinit és felkockázzuk, ezután hozzáadjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és azt is hozzáadjuk. Jól összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzva adjuk a zöldségekhez, ha azok már kicsit megpuhultak.
A húsalaplével felöntjük. Közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Turmixolás előtt adjuk hozzá a petrezselymet, a parmezánt. A főzőtejszínnel összekeverjük, ha szükséges fűszerezzük.
A levesbetét elkészítése:

A félretett cukkinit 1x1 cm-es kockákra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a végén az aprított bazsalikomot hozzákeverjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük