Nyári gyümölcsdesszert

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyári recept.
Szeretem a könnyen elkészíthető gyümölcsös desszerteket. Ezt még sütni sem kell, pillanatok alatt elkészül.

Nyári gyümölcsdesszert

Hozzávalók 6 személyre

  • 16 db babapiskóta
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • egy doboz mascarpone
  • 8 "kocka" 70%-os kakaótartalmú csokoládé
  • diónyi vaj
  • 0,5 pohár ribizli
  • 0,5 pohár kimagozott meggy
  • 3-4 szem eper
  • 2 dl feketekávé

Elkészítés:

Egy tálba öntjük a tejszínt és habverővel félkeményre verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük. Amikor már alaposan összekevertük belekavarjuk a szoba hőmérsékletű mascarpone krémet. Az elkészült krémet félre tesszük.
Gőz felett egy tálban felolvasztjuk a csokit a vajjal. Dolgozzuk alaposan össze őket.
A kekszet keverjük össze a joghurttal, adjunk hozzá egy kanálnyi olvasztott csokit és egy evőkanálnyi mascarponés habot.
A 2 dl főtt kávéba forgassunk meg 8 darab babapiskótát, majd tegyük őket egy jénai tál aljára. A kávés babapiskótákra rátesszük a mascarponés krém felét, majd rászórunk a ribizliből és a meggyből. Ismételjük meg az előzőeket, tehát a maradék 8 darab babapiskótát forgassuk meg a főtt kávéban, ezeket helyezzük a gyümölcsös krém tetejére, majd halmozzunk rá a megmaradt krémet és szórjuk meg a ribizlivel és a meggyel.

A mirelit epret mártsuk az olvasztott csokikrémbe és ezzel díszítsük a süteményt. Végül a maradék csoki öntettel meglocsoljuk a tetejét és betesszük a hűtőbe néhány órára.

Tálaláskor citromfűvel díszítjük.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük