Nyári gyümölcsdesszert
Nyári recept.
Szeretem a könnyen elkészíthető gyümölcsös desszerteket. Ezt még sütni sem kell, pillanatok alatt elkészül.
Nyári gyümölcsdesszert
Hozzávalók 6 személyre
- 16 db babapiskóta
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- egy doboz mascarpone
- 8 "kocka" 70%-os kakaótartalmú csokoládé
- diónyi vaj
- 0,5 pohár ribizli
- 0,5 pohár kimagozott meggy
- 3-4 szem eper
- 2 dl feketekávé
Elkészítés:
Egy tálba öntjük a tejszínt és habverővel félkeményre verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük. Amikor már alaposan összekevertük belekavarjuk a szoba hőmérsékletű mascarpone krémet. Az elkészült krémet félre tesszük.
Gőz felett egy tálban felolvasztjuk a csokit a vajjal. Dolgozzuk alaposan össze őket.
A kekszet keverjük össze a joghurttal, adjunk hozzá egy kanálnyi olvasztott csokit és egy evőkanálnyi mascarponés habot.
A 2 dl főtt kávéba forgassunk meg 8 darab babapiskótát, majd tegyük őket egy jénai tál aljára. A kávés babapiskótákra rátesszük a mascarponés krém felét, majd rászórunk a ribizliből és a meggyből. Ismételjük meg az előzőeket, tehát a maradék 8 darab babapiskótát forgassuk meg a főtt kávéban, ezeket helyezzük a gyümölcsös krém tetejére, majd halmozzunk rá a megmaradt krémet és szórjuk meg a ribizlivel és a meggyel.
A mirelit epret mártsuk az olvasztott csokikrémbe és ezzel díszítsük a süteményt. Végül a maradék csoki öntettel meglocsoljuk a tetejét és betesszük a hűtőbe néhány órára.
Tálaláskor citromfűvel díszítjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept