Mozzarellás karfiol
Ötlet a maradékok sajtok felhasználására.
Mozzarellás karfiol
Hozzávalók 2 személyre
- 1 darab kisebb karfiol (500 gramm)
- 2 dl 12%-os tejföl
- 1 dl joghurt
- 1 tasak mini mozzarella
- 3 vőkanál reszelt füstölt, csípős paprikás sajt
- 1 darab tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- 1 csipetnyi citromsó (citromhéj+só)
- 1-2 darab koktél paradicsom
Elkészítés:
A karfiolt megmossuk rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főző vízbe teszünk egy csipetnyi citrompótlót.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tojást feltörjük egy keverőtálba rakjuk, majd habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, joghurtot, a sajtot, a zsemlemorzsát (egy kicsit félreteszünk a tepsi szórásához) adunk hozzá ízlés szerint sót, kb. 2 csipetnyi sót és jól elkeverjük .
A sütőformát kiolajazzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával.
Leszűrjük a karfiolt. A főzőléből kb. 2 evőkanálnyit tettem a tejfölös masszába.
Belerendezzük a karfiolrózsát a kerámia tepsibe (vagy jénaiba), majd nyakon öntjük a masszával. A tetejére helyezzük a mini mozzarellákat a paradicsomot és betesszük a sütőbe,
180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (alsó-felső sütés, a végén 5 percig a légkeveréses fokozaton sült).
Jó étvágyat kívánok!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept