Mozzarellás karfiol

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ötlet a maradékok sajtok felhasználására.

Mozzarellás karfiol

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 darab kisebb karfiol (500 gramm)
  • 2 dl 12%-os tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 1 tasak mini mozzarella
  • 3 vőkanál reszelt füstölt, csípős paprikás sajt
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olaj
  • só ízlés szerint
  • 1 csipetnyi citromsó (citromhéj+só)
  • 1-2 darab koktél paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt megmossuk rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főző vízbe teszünk egy csipetnyi citrompótlót.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tojást feltörjük egy keverőtálba rakjuk, majd habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, joghurtot, a sajtot, a zsemlemorzsát (egy kicsit félreteszünk a tepsi szórásához) adunk hozzá ízlés szerint sót, kb. 2 csipetnyi sót és jól elkeverjük .
A sütőformát kiolajazzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával.
Leszűrjük a karfiolt. A főzőléből kb. 2 evőkanálnyit tettem a tejfölös masszába.
Belerendezzük a karfiolrózsát a kerámia tepsibe (vagy jénaiba), majd nyakon öntjük a masszával. A tetejére helyezzük a mini mozzarellákat a paradicsomot és betesszük a sütőbe,
180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (alsó-felső sütés, a végén 5 percig a légkeveréses fokozaton sült).
Jó étvágyat kívánok!

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük