Brokkolifőzelék sült csirkemellel
Brokkolifőzelék sült csirkemellel
Hozzávalók 2 személyre
- 1 közepes brokkoli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kisebb csokor petrezselyemzöld
- 1/2 citrom leve
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 tk ételízesítő
- só
- őrölt bors
- 2 ek kukoricaliszt
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- kb. 1 l víz
- 1 db csirkemellfilé
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd a zsenge szárrészt pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, a petrezselyemzölddel együtt szintén vágjuk fel apróra.
A csirkemellet vágjuk fel ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített vaj és olívaolaj keverékén süssük pár perc alatt szép pirosra. Ezután szedjük ki, majd tálalásig tartsuk melegen.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva az apróra vágott brokkoliszárat, és a petrezselyemzöldet is. Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és keverjük alaposan össze, majd pároljuk pár percig.
Ezután öntsük fel a vízzel, facsarjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a brokkolirózsát is. Szórjuk meg egy késhegynyi szódabikarbónával, hogy szép zöld maradjon a színe, majd főzzük puhára. (Arra vigyázzunk, hogy a brokkolirózsa szét ne főjön.)
Amikor megpuhult, szedjük ki a brokkolirózsa felét, és tegyük félre. A többit botmixerrel pépesítsük.
A tejfölt keverjük simára a tejszínnel, a kukoricaliszttel, és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett csorgassuk a pépesített brokkolihoz. Ezután kevergetve sűrítsük be, majd tegyük vissza az előzőleg kiszedett brokkolirózsát, és pár percig, szép lassan főzzük tovább.
Tálaláskor szedjük a főzeléket tányérba, majd rakjuk rá a pirosra sült csirkemellet, és úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept