Tökpörkölt kuszkusszal
Vágytam valami újdonságra, ezért egyik kísérletezős napomon összedobáltam azt, amit a hűtőben találtam.
Tökpörkölt kuszkusszal
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg zsenge főzőtök
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 2 evőkanál étolaj
- só
- bors
- pirospaprika
- ételízesítő
- 3 púpos evőkanál kuszkusz
Elkészítés:
A zöldségféléket megtisztítjuk, felkockázzuk. Pörkölt alapot csinálunk: a vöröshagymát megdinszteljük az olajon, rányomjuk a fokhagymát. A paradicsomot, tv paprikát rádobjuk, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, összepároljuk. A tököt beledobjuk, teszünk rá ételízesítőt. Kevergetve, sütve-főzve készre puhítjuk. Ha kész, a főzőlapot lezárjuk (ne ijedjünk meg, levet fog ereszteni). Belekeverjük a kuszkuszt, az edényt a meleg lapon hagyjuk. 10-15 perc várakozás után, még azon melegében tálaljuk
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept