Sárgarépás káposztasaláta
Az az igazság, nálunk hagyomány, hogy a majonézt saját magunknak készítjük - még egy nyaralás alkalmával egyik rokontól lestem el a receptet! Azóta minden majonézes mártást magam csinálok - a családom imádja :)
Sokszor én készítem nővéremnek is, mert az enyém állítólag mindig finomabb :)
A mártás külön is készíthető grillezéshez, kerti partik húskavalkádjaihoz!
Ajánlom mindenkinek hogy próbálja ki!
Sárgarépás káposztasaláta
Hozzávalók 6 személyre
- 3 tojás
- 1 dl olaj
- 3 kanál mustár
- 3 kanál porcukor
- 1 ek citromlé
- só
- bors
- ételízesítő
- 2 tejföl
- 1 kg káposzta
- 0,5 kg sárgarépa
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk, a sárgarépát apróra reszeljük, majd besózzuk! Minimum 1 órát állni hagyjuk!
Mártás:
A tojások sárgáját kézi habverővel vagy robotgéppel verni kezdjük, lassan hozzáadjuk az olajat - mikor krémes az állaga, hozzáadjuk a mustárt, a porcukrot és a citromlevet, majd ízlés szerint a sót a borsot és az ételízesítőt! Érdemes fehérborsot használni, mert szerintem az különlegesebb ízt ad a mártásnak! Ezután kanállal belekavarjuk a tejfölt! Ha nem vagyunk az ételek készítésében alkoholellenesek - megbolondíthatjuk egy kis fehérborral is!
Ezzel kész is a pikáns mártásunk!
Kinyomkodjuk a besózott zöldségkeverékünket, majd lassan a mártásba keverjük! Némi hűlés után hideg húsokhoz vagy akár magában is fogyasztható!
Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept