Lyoni sertésszelet
Lyoni sertésszelet
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg sertéscomb
- 4-5 gerezd fokhagyma
- ½ l tej
- 5-6 fej vöröshagyma
- 3-4 evőkanál mustár
- őrölt feketebors
- só
- étolaj
- liszt
Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a tejbe keverjük.
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, ráöntjük a fokhagymás tejet és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap a hússzeleteket papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve, egy órára visszatesszük a hűtőbe.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.
A húst serpenyőben szép pirosra sütjük, a visszamaradt zsiradékban 1-2 kanál mustárt pirítunk, egy kevés vizet öntünk rá, a húst visszatéve puhára pároljuk. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba, így gyorsabban sül, nem ázik el és ropogós marad.
Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük és a hússal tálaljuk. Sült burgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept