Csirkemellcsíkok meggyes raguval
Itt a meggyszezon... Úgy döntöttem, a mai ebédünkből se maradjon ki a meggy!:)
Csirkemellcsíkok meggyes raguval
Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tv. paprika
- 1 paradicsom
- 20 dkg magozott meggy
- koriander
- pár csepp balzsamecet
- 2-3 ek. étolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk, a felforrósított olajban addig pirítjuk csak, amíg kifehéredik. Ekkor kiszedjük az olajból és beledobjuk a vékony csíkokra felvágott zöldségeket. Pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kimagozott meggyet is. Visszatesszük a ragura a húst és csak annyi ideig pirítjuk már, hogy az ízek átjárják a húst. Megkóstoljuk, szórunk rá pár csepp balzsamecetet, hogy a meggy íze hangsúlyosabb, egyúttal édeskésebb legyen.
Párolt rizzsel tálaljuk, tálaláskor apróra vágott korianderrel, ennek hiányában petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept